Geplaatst op

Vers voeren…hoe doe je dat?

Vers voeren…..

Honden en katten zijn carnivoren, wereldwijd zijn er steeds meer mensen overtuigd van de vele voordelen van vers voeren. Het wordt efficiënter verteerd, er komen minder afvalstoffen vrij, hierdoor worden lever, nieren en darmen een stuk minder belast.

Honden op een versvlees dieet hebben over het algemeen een gezondere darmflora. KVV, kant en klare diepvriesvoeding, is de eenvoudigste manier van vers voeren.

Ook kan je groenten toevoegen, mits gekookt of gemalen (ontsloten). Ondanks dat de hond gedomesticeerd is, is zijn spijsverteringsstelsel nog steeds vooral aangepast op het eten van rauw voedsel en beperkt op het eten van granen en groenten

In het wild eten wolven ook de maag en inhoud van een prooi op, dit doen ze niet voor niks, ze voorzien zichzelf op deze manier van belangrijke vezels en bepaalde vitaminen die niet in vlees voorkomen.

De aanbeveling is om je goed in te lezen over het vers voeren om te voorkomen dat er toch tekorten ontstaan bij je hond.

Tevens verdient de hygiëne omtrent het vers voeren aandacht!

In veel gevallen zal je merken dat als je hond overgaat op vers vlees, zijn vacht meer gaat glanzen, meer spieropbouw, hij zal minder stinken en een heel stuk minder ontlasting produceren vaak worden ze energieker.

Veel voedselallergieën worden meestal opgelost als je voor een zo natuurlijk mogelijke voeding kiest, die bij jou en je hond past.

Kijk voor meer informatie over vers voeren op

Wat is een goede kvv?

Voerwijzer

Barf

hier vindt u ook adviezen voor overstappen van brokken naar vers voer hoeveel u hond moet krijgen en dergelijke.

Beginnersinformatie kvv